Sök:

Sökresultat:

1259 Uppsatser om Integrerad produktutveckling - Sida 1 av 84

Utveckling av hundgrind för hemmet : miljöanpassad produktutveckling

Denna uppsats är ett examensarbete i Integrerad produktutveckling vid Högskolan i Skövde.Rapporten redogör för utvecklingen av en hundgrind som är anpassad för hemmabruk. Syftet med projektet har varit att ta fram en estetiskt tilltalande produkt som är anpassad efterkundens behov.Projektet har genomförts i fyra faser; planering och förtydligande av uppdrag, konceptuell design, konceptutveckling samt detaljdesign. I samtliga faser har olika miljöaspekter vävts in, för att den färdiga produkten skall utgöra minimal miljöpåverkan. Miljöfokus har i förstahand integrerats i projektet i form av livscykelanalyser och en checklista för hållbar utveckling.Resultatet av projektet är en grind som till största del utgörs av perforerad aluminiumplåt. Grinden är flexibel till bredden så att den går att fästa i de flesta standarddörrkarmar..

Produktutveckling ur ett textilt perspektiv

Under sina tre år på programmet Textil produktutveckling och Entreprenörskap har två studenter funderat över hur textilföretag arbetar med textil produktutveckling. För att reda ut problemet bestämde de sig för att skriva en uppsats om ämnet och valde att rikta sig till välkända företag runt om i Borås med omnejd. Företagen ombads av författarna att dela med sig om hur företaget arbetar med textil produktutveckling. Genom 12 kvalitativa intervjuer som utfördes på företagen ställdes frågor om hur deras dagliga arbetsuppgifter kan se ut, vilken roll personen som arbetar med företagets produktutveckling kan ha samt vad denne har för tidigare utbildning eller kompetens. Resultatet från intervjuerna har jämförts med två teorier om produktutveckling, en som berör generell produktutveckling och en som behandlar textil produktutveckling.

Utveckling av ett fällbord för offentlig miljö

Denna rapport omfattar ett examensarbete på 22,5 poäng. Examensarbetet har utförts inom ämnet Integrerad produktutveckling vid Högskolan i Skövde tillsammans med Jai Designpartner AB. Målet med arbetet var att utveckla ett fällbord som enkelt kan fällas ihop, ha en längre livslängd och lägre vikt än företagets tidigare fällbord. Samarbetet genererade ett fällbord som inte följer de generella principerna av infällning av bordsben. Resultatet blev ett fällbord med minimal klämrisk, med en längre livslängd då infällning av bordsbenet sker med en vridning och med en mindre vikt då ramverk kan elimineras..

En kollektionsframväxt : Produktutveckling inom familjeföretaget KRISS

Arbetets syfte är att undersöka konfektionsfamiljeföretaget KRISS produkt/kollektionsutveckling. Genom användandet av teorier innefattande ett företags affärsidé, en åttastegsmodell angående produktutveckling, samt en teori angående inköpsstrategier har en analys kunnat göras angående om vilka steg företaget följer i sin produktutveckling. Till undersökningen har intervjuer gjorts med marknadschefen och en inköpare på KRISS huvudkontor. Resultatet av undersökningen visar att företagets produktutveckling innefattar sju steg varav det sista steget var för författarna sedan tidigare okänt och gav därav ytterligare kunskap inom området produktutveckling..

Utveckling av viktskivor, viktlås och viktställ för professionell gymverksamhet

Denna rapport behandlar ett examensarbete inom Integrerad produktutveckling som utfördes av Andreas Carlsson och Marcus Ronnheim vid Designingenjörsprogrammet på Högskolan i Skövde vårterminen 2008. Examensarbetet var att utveckla Casall Sports Products viktskivor, viktlås samt viktställ för bodypumpviktskivor. Bakgrunden till uppdraget var att Casall tyckte att deras, redan nämnda produkter, var föråldrade och behövde ett nytt utseende samt att viktstället saknade vissa fördelaktiga funktioner. Rapporten beskriver hela produktutvecklingsfasen från förstudie till produktionsritningar.Under förstudien gjordes bl.a. en marknadsundersökning och användarintervjuer, detta resulterade i en kravspecifikation.

Konceptuell arbetsmodell för miljöanpassad produktutveckling inom trämanufaktur

Som en följd av en ökad miljömedvetenhet i samhället och ett initiativ för att utveckla miljövänligare möbler, så syftar det här examensarbetet till att ta fram en arbetsmodell för miljöanpassad produktutveckling för möbelindustriföretaget EFG. För det resultat som presenteras i och med denna rapport, så har arbetet bedrivits i ett nära samarbete mellan EFG och Linköpings tekniska högskola, liksom att utvecklingsarbetet har utförts vid EFG:s huvudkontor och produktionsenhet i Tranås.Den arbetsmodell som har utvecklats för att bedriva miljöanpassad produktutveckling utgår utifrån två etablerade arbetsmodeller men har genom en utvecklingsprocess anpassats för att tillgodose företagets behov och rutiner för produktutveckling. Arbetsmodellen beskrivs till sitt utförande av ett steg-försteg- verktyg som kompletteras med verktyg enligt:? Checklistor? Ekostrategihjulet? Materialmatris? ProcessträdArbetsmodellen som kompletterats av verktygen ovan, förväntas tillsammans med steg-för-stegverktyget att utgöra det underlag som syftar till att bedriva miljöanpassad produktutveckling vid EFG. Den har således anpassats för att tillgodose företagets förväntningar och som genom hela utvecklingsperioden främst har utgått från tre kriterier.


Framtagande och införande av process för metodisk produktutveckling : specifikt för Tibrokök

Syftet med examensarbetet är att hjälpa Tibrokök med produktutveckling, Tibrokök har idag en enkel processplan vid produktutveckling som inte används fullt ut eller som det var tänkt, därför utformas en ny produkt-utvecklingsprocess specifik för Tibrokök. Under förstudien i examensarbetet upptäcks flera brister inom produktutveckling på Tibrokök exempelvis onödig väntan på beslut och oklara regler eller roller, målet är att reducera dessa brister så att produktutveckling på företaget kan bedrivas effektivare.Observationer, existerande hjälpmedel och personalens erfarenheter inom produktutveckling på Tibrokök tas tillvara vid framtagningen av den nya produktutvecklingsprocessen.För att underlätta införandet av det nya arbetssättet för produktutveckling ut-formas en produktutvecklingsguide som är ett hjälpmedel till produktutveck-lingsprocessen. Produktutvecklingsguiden ska även stärka kommunikationen och dokumentationen inom produktutveckling på Tibrokök. Dokumentationen stärks genom ett antal underlag som tas fram tillhörande produktutvecklings-processen.Produktutvecklingsprocessens funktionalitet testas och utvärderas genom simulering av två produktutvecklingsprojekt, simuleringarna säkerställer om produktutvecklingsprocessen är tillräckligt generell för att passa alla typer av produktutvecklingsprojekt.Resultatet blir en produktutvecklingsprocess speciellt anpassad för Tibrokök. Med hjälp av den framtagna produktutvecklingsguiden kan all personal oavsett förkunskap använda produktutvecklingsprocessen.För att implementera det nya arbetssättet med produktutveckling på Tibrokök utförs utbildande redovisningar och en workshop med personalen.

Utveckling av förpackningssystem för torra insatsvaror i livsmedel

This project includes development of new packaging for dry spices and an investigation of how to automate the production line. The preliminary investigations show needs of an environmental friendly packaging possible to re-close. After screening for suitable materials three concepts were developed, a stand-up pouch, a plastic jar and a metal can. The pouch was excluded in a concept choosing process. In this process it was also decided to further develop the metal can concept.

Utveckling av rullstolsunderrede för individsanpassade sittsystem

I denna rapport redovisas arbetsgången för produktutvecklingen av ett rullstolsunderrede med nya design- och konstruktionslösningar. Det slutliga konceptet är ett underrede med två centrala konstruktionslösningar; en hydraulcylinder som medger vertikal sitthöjdsjustering, samt en vaggfunktion i sittplattan som medger ökad balans vid vinkeljustering. Samtliga funktioner på underredet har anpassats för att erbjuda ett enklare och renare ramverk..

Produktutveckling över tid : hur ter sig produktutveckling inom olika designområden och vilka blir följderna och konsekvenserna av en aktiv produktutveckling över tid

Produktutveckling, produktvård eller produktuppdatering har länge förekommit inom alla olika typer av branscher, den ter sig olika vilket speglar resultatet. Ett exempel på detta är att bruksföremål ersätts av den produktutvecklade modellen tillskillnad från möbelområdet där utvecklingen oftast resulterar i nya produkter jämte deras förlagor.Produktutveckling är väsentlig oavsett designområde och gynnar såväl producent som konsument. Ur konsumentens perspektiv kan produktutveckling innebära trygghet, något man tidigare trivts med har utvecklats till något förhoppningsvis ännu bättre. Sakerna vi känner igen och har en relation till har effektiviserats, förbättrats och förskönats efter samtidens rådande ideal. För producenter kan produkt-utveckling ge upphov till effektiviserade och mer miljöanpassade tillverkningstekniker samt mindre ekonomiskt risktagande i förhållande till att lansera en helt ny produkt.Syftet med den här rapporten är att på ett undersökande och analyserande sätt beskriva begreppet produktutveckling över tid.

Marknadsföraren - en succéfaktor i produktutveckling?

Syftet är att studera produktutvecklingsprocessen hos Findus Sverige AB, för att utreda vilken roll marknadsföraren har och hur detta påverkar projektets resultat..

Integrerad Redovisning : Statligt ägda företags inställning till integrerad redovisning och <IR> ramverket

Syfte: Syftet är att studera statligt ägda företags inställning till integrerad redovisning och <IR> ramverket som publicerades i december 2013. Vidare är syftet att undersöka vad företagen tror ligger till grund för behovet av ett nytt sätt att redovisa, samt få en insikt i hur statligt ägda företag ser på en framtid för integrerad redovisning.Metod: En kvalitativ metod med semistrukturerade intervjuer har använts för att besvara studiens syfte.Empiri: Empirin har samlats in via sju intervjuer med respondenter från statligt ägda företag. De företag som medverkat är PostNord, Samhall, Green Cargo, TeliaSonera, Svensk exportkredit, Swedfund och Almi.Slutsats: De statligt ägda företag som deltagit i studien har en övergripande positiv inställning till integrerad redovisning och till <IR> ramverket. Företagen uppger att det funnits ett behov av att redovisa och förmedla en mer rättvisande bild av organisationen som helhet. Resultatet av studien visar vidare att <IR> ramverket innebär en del utmaningar och möjligheter samt att företagen tror på en framtid för integrerad redovisning..

Integrering av iläggsskiva i matbord

Denna rapport har skrivits i samband med ett examensarbete i Integrerad produktutveckling. Rapporten genomfördes under den avslutande kursen på designingenjörsprogrammet vid högskolan i Skövde 2008 i samarbete med företaget Lundbergs Möbler AB i Tibro.Rapporten redogör för designprocessen där en lösning för att integrera företagets iläggsskivor tas fram för deras matbord. Rapporten skildrar projektets olika delar från förstudie till slutligt koncept.Projektets inledande förstudie påvisade framförallt hur konkurrenternas lösningsprinciper ser ut, hur hanteringen av dagens iläggsskiva ser ut och dess hanteringsproblem samt ergonomin kring hanteringen av iläggsskivan. Det som framkom i förstudien låg därefter som beslutsunderlag för den fortsatta produktutvecklingen. Dessa områden gav en klarhet i om projektet var genomförbart och vidare vilka fysiska begränsningar och möjligheter projektet hade inför det fortsatta produktutvecklingsarbetet.Med den nya kunskapen bakom sig inleddes idégenereringsfasen.

Integrerad rapportering : en jämförande fallstudie av tre skogsföretag

I och med att frågor rörande hållbar utveckling och hållbart företagande blivit allt mer aktuellt i dagens samhälle ställs allt högre krav på företagen av deras intressenter. Detta har lett till att de flesta större företagen publicerar så kallade hållbarhetsredovisningar där de beskriver hur företaget arbetar med hållbarhet. På senaste tiden har företag även börjat integrera sina hållbarhetsredovisningar i sina ordinarie finansiella årsredovisningar, så kallade integrerade rapporteringar. Syftet med denna studie är att öka kunskapen om integrerad rapportering och dess för- respektive nackdelar. Den empiriska studien syftar till att ge en bild av vad olika företag anser om integrerad rapportering och hur de använder sig av den. Detta eftersom många företag inte riktigt vet vad integrerad rapportering egentligen innebär och därför har svårt att tänka sig en implementering av den. Studien genomförs med hjälp av en jämförande fallstudie mellan tre stycken företag; Holmen, BillerudKorsnäs och Sveaskog.

1 Nästa sida ->